02aug2018

natuurlijk en ontspannen spelen en improviseren

Van 15.30 tot 18.00

bij Klankverbinding / Geertruidentuin Deventer

van Calcarstraat 4, 7415 CK Deventer

Kosten: € 25

Veronika Simonett / veronikasimonett@gmail.com

Wil je je speelplezier een boost geven? Meer in balans blijven tijdens repetities en optredens?

Stel je voor, je pakt je instrument en je speelt het zonder moeite en spanning. Klanken ontstaan, je schept een sfeer, een beeld, een beleving. Je luistert, je speelt het nog een keer, klinkt het hetzelfde? Iedere toon en klank kan op zichzelf staan. Je speelt solo of ingebed in de groep. Het is heerlijk genieten, slow down en tot innerlijke rust komen. Van hieruit put je energie, laat je nieuwe ideeën ontstaan, kom je op een andere manier weer in beweging.

Improviseren begint met klanken durven te maken zonder verwachting. Experimenteren en alles uit je instrument halen, er is meer mogelijk dan je denkt. We werken vaak met patronen en vanuit gewoontes. Hoe is het als je eens vanuit een heel andere positie gaat spelen? Probeer eens liggend op de grond te spelen.

Je kent misschien “Zen in de kunst van het Boogschieten”. Wat is zen in  de kunst van musiceren? Afstemmen, tot rust komen en dan, spelen vanuit de leegte en de stilte. Iemand begint, je voegt je erbij. Alles is mogelijk, harmonie en wringen, we inspireren elkaar, dagen elkaar uit en creëren samen een compositie.

Veronika Simonett begeleidt je op deze ontdekkingsreis. Ze schept de voorwaarden waar dit mogelijk is en daagt je uit tot nieuwe dimensie.

Na deze workshop ga je met veel inspiratie en nieuwe ideeën weer naar huis. Ook leer je omgaan met stress tijdens het spelen in een orkest. Je muziek kan veranderen, groeien en nieuwe paden inslaan.

Veronika Simonett heeft jaren gewerkt in de Fysiotherapie en Ademtherapie. Sinds haar 6de levensjaar is ze met muziek bezig en heeft zich in verschillenden instrumenten bekwaamd. Ze heeft zich helemaal toegespitst op muzikale omlijstingen met haar alt-dwarsfluit en als voice-artist. Haar passie en kracht liggen in improvisatie en eigen arrangementen op thema’s te creëren.

In deze workshop werkt ze met adem-, lichaamsoefeningen en de verbindende klank van jouw instrument. 

Terug naar evenementenoverzicht

Categorieën:

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *