Tijdens de jaarwisseling was ik in de provincie Groningen, achter de dijk aan de Waddenzee. Heerlijk rustig, verbonden met de natuur. Tijd speelde geen grote rol, beleven en er zijn was belangrijk. Tijdens de jaarwisseling dan toch even, kijken op het horloge ………. ja, het jaar is afgelopen, 2018 begint. Een periode van tijd hebben, invullen en laten gaan.

Tijd heeft af en toe iets oneindigs. Als we het niet indelen in uren, dagen of maanden is het een vrijheid, een vierde dimensie.

Hoe is dat in het dagelijkse leven?

Een mens heeft de mogelijkheid heel bewust met zijn tijd om te gaan. We plannen, maken afspraken en we genieten van de tijd. We kunnen met de klok leven, de horloge bijhouden. We maken ons nogal druk over de tijd. Een uur duurt soms heel lang, als er iets ongemakkelijks gebeurt, een uur is zo voorbij als we vreugde en plezier beleven.

Zullen we nu eens beslissen iedere dag aandacht te geven aan wat belangrijk is voor ons en voor de wereld? Beleven we de vrijheid van de dimensie tijd dan meer? Tijd nemen voor elkaar, met elkaar mooie momenten creëren.

“Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten, maar het echo ervan duurt eindeloos”   Moeder Teresa

Laat dat echo verder werken en laat je dragen door de positieve frequentie. Tijd is niet zichtbaar en toch erg voelbaar. We hebben een indeling gecreëerd, een rooster gemaakt. Ik denk als we meer op onze innerlijke tijd luisteren, het ritme wat het leven van de natuur ons weerspiegelt meer oppakken, we de tijd anders beleven. Niet ervan uit gaan, heb ik tijd of niet, tijd nemen voor wat belangrijk is in je leven. Laat je horloge eens in het kastje liggen.

“ In het westen hebben ze de horloges, maar wij hebben de tijd”  zeggen de Afrikanen

Elke dag is belangrijk, een bijdrage leveren aan de wereld, aan onze omgeving, een kleine druppel iedere dag, dat vergroot de impact. Neem je tijd en geef.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *