Het bos is nu prachtig. De bladeren, het groen, het licht van de zon schijnt er doorheen. Zie je het voor je? Er ontstaat een verbinding tussen alle bomen en struiken. De verticaliteit van de stammen verbindt zich met de horizontale lijnen van de takken met hun bladeren.

De afgelopen weken ging ik regelmatig wandelen in het bos. Eerst stond iedere boom voor zich, ze kwamen omhoog uit de grond die nog vol lag met bruine bladeren van het afgelopen seizoen. De stammen rekten zich naar boven, de zon speelde met licht en schaduw rond de boomstammen en takken. Een gevoel van diepe rust en stilte overkwam mij. Ik voelde me in de verticaliteit zoals een wandelende boom.

De afgelopen dagen is het opeens heel anders, lichtgroen overal. De bladeren nemen het licht van de zon op, de kleur wordt versterkt, alles verbindt zich met elkaar. Dit geeft me een gevoel van sprankelend leven, blijheid en vreugde. Tegelijkertijd voel ik een beschermende kracht als ik onder het bladerdak loop. Ik voel me thuis. Zelf verbonden met de natuur en haar krachten. Ik loop er doorheen én voel me onderdeel ervan. Verbonden zijn, een zijn met de natuur. Dit geeft mij vertrouwen, rust en kracht. De tijd blijft stilstaan, een uur is zo om, ik ben opgeladen met energie.

Hoe en met wat verbinden wij ons in het dagelijkse leven? Door aandacht geven aan wat we doen? Nieuwsgierig en open blijven tijdens een gesprek? Zonder verwachting luisteren, het mobieltje wegleggen en stilzetten? Ons laten verrassen en genieten van de kleine momenten?

Verbinding ontstaat als we onze verhalen delen, als we aandacht en tijd schenken aan elkaar. Als je goed in je vel zit, kan je beter met andere mensen en met wat je doet verbonden zijn. Dus het is net zo belangrijk een goede verbinding met jezelf te hebben om aandacht te kunnen geven aan iemand anders.

Ik pak ik mijn fluit of laat mijn stem klinken. Er ontstaat een verbinding tussen mij, mijn fluit, de muziek, de ruimte en de mensen die erbij zijn en luisteren. Deze concentratie kan ik bevorderen door eerst mijn stem en lichaam op te warmen, me naar binnen te richten en stilte te ontvangen. Vanuit stilte en rust kan ik me het beste verbinden met de mensen en de wereld.

Hoe is dat bij jou? Wil je het delen, plaats een reactie hieronder. Verhalen vertellen is het begin van verbinden. Ik denk aan het verhaal van “De kleine Prins” van Antoine de Saint-Exupéry. De prins zegt: “Alleen met je hart kun je goed zien. Het wezenlijke is onzichtbaar voor het oog”. Dat begint met de verhalen direct vanuit je hart.

Categorieën: Blog

1 reactie

Nadia · 06/05/2018 op 19:35

Mooi: “Verbinding ontstaat als we onze verhalen delen”.
Bedankt!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *