De dagen worden langer, het licht verandert. Iedere ochtend kijk ik door het raam naar de tuin. Nu in het voorjaar kijk ik langzaam, met een open blik. Is er iets verandert? Meer groen, nieuwe bloesem? Soms verandert iets heel langzaam, je kan de enkele stap niet zien. Toch neem je het waar, het is er al, je voelt de krachten die zich bundelen. Plotseling is het zichtbaar, een nieuwe kleur, groene bladeren. Bijzonder, al deze veranderingen in het voorjaar, de krachten die zichtbaar worden, de energie die er uit komt.

Hoe ga jij om met je veranderingen, je worstelingen, je bloei? De wereld om ons heen verandert steeds sneller, niet altijd makkelijk daarmee om te gaan.

Een citaat van A. Einstein:

“Te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid”  

Zit je in een moeilijke periode? Ga op onderzoek uit. Zie de verandering als een uitdaging. Waar krijg je energie van? Hoe bundel je de krachten zodat energie ontstaat en vrij komt? Wat zijn je inspiratiebronnen? Neem tijd voor reflectie, heb vertrouwen.

Het oervertrouwen hervinden waar je als baby mee geboren bent. Het voorjaar spiegelt volgens mij dit proces. Je ziet de kracht die sluimert en zich in de winter terugtrekt, weer naar boven komen en zich uitbreiden. Inspiratie en reflectie is er voor nodig. Inspiratie, waar wil je naartoe, wat zie je voor je. Reflectie, hoe ziet je leven er op het moment uit en is het zo als je dat wilt? Om te veranderen is vertrouwen nodig, vertrouwen in jezelf, het proces en het leven. Af en toe sluimert onze kracht. Je voelt ze niet meer, en toch, in de diepte teruggetrokken is ze aanwezig.

Hoe mooi is het kracht te voelen van binnen en op eens zoals een bloesem in het voorjaar zichtbaarheid er aan te geven.

Heb je hulp nodig? Naast mijn muzikale aanbod bied ik ook begeleiding bij veranderingsprocessen. Neem contact op voor een vrijblijvend, informatief gesprek.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *